Si vas a canviar la il·luminació de la teua casa, opta sens dubte pels beneficis de la il·luminació LED. Cada vegada més empreses, locals i edificis públics utilitzen la llum LED en detriment de la il·luminació tradicional. De fet, 2015 marc una fita sobre aquest tema: va ser el primer any on la il·luminació LED va superar a la llum tota la vida.

2016 ja ha acabat i amb ell un altre any de fites per al sector de la il·luminació a Espanya. 2015 va marcar una dada reveladora i va mostrar que, definitivament, els hàbits del consumidor havien canviat i que aquest està cada vegada més conscienciat amb el seu entorn i amb estalviar en la seua factura de la llum. I és que, segons dades de ANFALUM (Associació Espanyola de Fabricants d’Il·luminació), en 2015 la il·luminació amb tecnologia LED va suposar el 51% del total de les vendes en el sector, superant per primera vegada en la història a la il·luminació tradicional. Una fita del que tots som responsables: productors, distribuïdors, clients i administracions. De fet, no s’esperava aconseguir aquest “sorpasso” fins a aquest 2017 però les vendes a Espanya auparon al sector a avançar-se dos anys.

Des del Departament de Comerç Exterior de Anfalum destacarn que el mercat nacional d’il·luminació LED va créixer fins a sumar un 1,5% en 2015 amb unes vendes de més de 865 milions d’euros. Unes xifres aupadas, com no, per les exportacions que van créixer un 12,1%, i triplicant el creixement del 2014 que va ser del 4,5% quan es van obtenir uns ingressos de 417 milions d’euros. A què es deuen aquestes bones xifres? Sens dubte als beneficis que comprar il·luminació LED suposa per a les nostres butxaques. Tot un exercici d’eficiència energètica que ajuda, per exemple, a consumir fins a un 80% menys d’energia elèctrica que un llum comú.

Però no acaben ací els beneficis que la il·luminació LED ens aporta i que expliquen tan bones xifres en la seua venda. I és que el flux de la llum en els llums LED permet dirigir-la a un punt en concret sense tenir perquè perdre energia en feixos de llum que van en altres adreces. Amb açò incrementem la uniformitat lumínica i reduïm la pèrdua de llum. També la llum LED té una vida útil molta més àmplia arribant a aconseguir com és el cas de les nostres bombetes fins a 50.000 hores de llum. El rendiment cromàtic o CRI és un altre punt positiu. Les bombetes LED ofereixen colors més purs, nítids, vius i profunds, oferint un major ventall de colors. També aquestes solucions en il·luminació LED eviten que es tinguen interrupcions de llum o el reemplaçament constant de bombetes. Les bombetes LED no emeten rajos ultraviolat ni rajos infrarojos ajudant a una millor salut ocular. Alhora que protegim el medi ambient i ajudem a reduir les emissions de CO2 utilitzant bombetes LED.

Share This