[vc_row][vc_column][vc_column_text]

P. En marxa des de 2015, com sorgeix la idea de crear aquest projecte?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

R. La idea es remunta a diversos anys arrere, 2010, però els socis estàvem en altres projectes llavors… En un primer moment, part dels socis estaven desenvolupant un projecte d’una cooperativa elèctrica com a projecte final de master i per mediació d’un contacte en comú ens vam posar en contacte amb els altres socis que estaven desenvolupant un projecte al 95% coincident. Després de diversos mesos de treball i alineament d’idees, vam veure que el projecte es podia fer realitat i que la unió multiplicaria les possibilitats d’èxit, llavors decidim començar aquesta bufona aventura, #EvolucionEnergetica.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

P. Quin és el perfil professional dels socis que integreu AEIOLUZ i com arribeu a unir-vos en aquest projecte?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

R. El perfil és divers, comptem amb perfils més tècnics (enginyers, arquitectes, etc) i amb perfils més enfocats a la gestió de projectes i comercial. El que ens ha unit en aquest projecte són les ganes i la il·lusió de construir un model energètic diferent al que coneixem en l’actualitat.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]P. I què us decideix a fer-ho com a cooperativa de treball?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

R. Els negocis no necessàriament es basen en el capital econòmic, considerem que el capital humà és importantíssim. Ens agradaria construir una organització que genere un impacte positiu en l’entorn en el qual vivim i que ens permeta viure amb ella de manera digna. Pensem que el format cooperatiu és més democràtic i igualitari, precisament si volem que el model energètic siga així hem de ser exemple.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]P. Què valoreu més positivament del fet de ser i funcionar com a cooperativa?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

R. Que tots els socis som amos i responsables del projecte que estem construint junts.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

P. Dieu que el vostre objectiu és recuperar i construir un model energètic més just, participatiu i sostenible… Com plasmeu en la pràctica aquest plantejament?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

R. Actualment el mercat energètic espanyol està caduc, és contaminant i està controlat per grans empreses, la qual cosa repercuteix en la butxaca de cadascun de nosaltres. Què podem fer perquè açò canvie? Primer és important que coneguem què alternatives tenim per a ser més sostenibles, entenent per sostenible la intersecció entre l’econòmic, el social i el mediambiental.

La nostra aposta va clarament en aquest ordre: educació energètica, estalvi energètic i finalment autoabastecimiento energètic.

En primer lloc, EDUCACIÓ, hem de ser conscients de què podem fer per a estalviar energia per a així decidir amb criteri quin solució és la que millor s’adapta a les necessitats de cada context. En segon lloc, engegue el pla d’ESTALVI amb criteri i sentit comú. Finalment, una vegada he reduït la meua demanda energètica al màxim a través de l’eficiència energètica i els hàbits d’ús responsable, instal·laré el AUTOABASTECIMIENTO amb el mínim cost i ajustat a les meues necessitats (prèviament he reduït la demanda).

En conclusió, PRIMER EFICIÈNCIA I DESPRÉS RENOVABLES.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]P. Actualment, quins serveis oferiu i qui són els vostres clients?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

R. En la part d’EDUCACIÓ oferim diversos tallers formatius:

 • Taller d’energies renovables i estalvi energètic (3 h) per a públic en general.
 • Projecte participatiu 50-50 d’estalvi i eficiència energètica en col·legis (30 h).
 • Taller de #EvolucionEnergética (20h) per a persones que vulguen arribar més enllà en la gestió energètica del seu dia a dia.

I a més d’aquests més generals, tenim formació específica per a pal·liar la POBRESA ENERGÈTICA:

 • Taller de formació a tècnics de serveis socials “Gestió activa de la pobresa energètica” (3 i 20 h).
 • Curs d’economia domèstica sostenible (30 h) orientat a persones en situació de vulnerabilitat.
 • Oficina energètica municipal, que consisteix a constituir un context d’oficina d’atenció al ciutadà, en instal·lacions municipals i amb un calendari definit, de manera que es treballa amb la situació energètica de cada veí de forma personalitzada.

És aquest capítol, els nostres clients principals són els ajuntaments.

En la part d’ESTALVI ENERGÈTIC oferim:

 • Diagnòstic energètic. Tant per a particulars, com per a pimes o empreses, com per a municipis.
 • Auditoria energètica segons RD 56/2016.
 • Negociació de contracte de subministrament elèctric.
 • Certificats energètics per a estudis energètics.
 • Certificacions energètiques per a edificis públics (obligatòries per llei).

AUTOABASTECIMIENTO: projectes clau en mà d’energies renovables perquè produïsques i utilitzes la teua pròpia energia renovable.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

P. Sou una cooperativa federada a FEVECTA. Com valoreu el fet de formar part d’una associació que us permet entrar en contacte d’una xarxa de més de 500 empreses?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

R. Des del primer dia hem tingut clar que formar part d’una xarxa d’organitzacions que comparteixen valors té molts beneficis ja que “la unió fa la força”. Hi ha moltes organitzacions que poden ser més sostenibles amb l’entorn, al mateix temps que ser més rendibles econòmicament i nosaltres podem ajudar-los, esperem poder fer-ho en el curt termini!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

P. quins consells pràctics podeu donar a altres xicotetes i mitges empreses, com són la majoria de les cooperatives valencianes, perquè siguen més eficients energèticament?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

R. Que paren esment als detalls de la seua factura energètica (llum, gas i aigua), que no solament miren l’import final, que es pregunten puc fer alguna cosa per a reduir l’ús d’energia? Per exemple: obtenir una millor oferta, ajustar les meues condicions/necessitats del contracte de subministrament, aplicar mesures d’eficiència energètica, etc. Nosaltres diem que “on hi ha ús d’energia, sempre hi ha estalvi”, per la qual cosa si no saps per on començar demana consell a un professional. L’habitual és que no coure gens pels seus serveis si no hi ha un estalvi possible.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]P. Després d’un any de rodatge quins aspectes positius i negatius destacaríeu del procés de emprendimiento?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

R. Positius: experiència, l’eixir de la teua zona de confort, la satisfacció en veure i oir als teus clients quan estalvien energia i costos, saber que estàs ajudant a millorar la nostra llar, el planeta Terra.

Negatius: intentem veure les negatividades com a oportunitats, per tant cap 😉

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]P. I, quins són les vostres perspectives per al futur a curt i mig termini?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

R. A nivell empresarial el nostre objectiu és validar i consolidar el nostre model durant 2017. En aquest moment és difícil predir a més d’un any vista però ens agradaria poder créixer de manera sostenible.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Share This