[vc_row][vc_column][vc_column_text]

La millor manera de fer a les persones propietàries del seu futur és ensenyant-los des de xicotets la importància d’usar els recursos energètics de forma responsable. Per açò mateix la cooperativa d’educació El Drac de Torrent ha apostat per formar als seus alumnes en estalvi energètic.

En què consisteix el projecte 50-50?

Es tracta un ambiciós programa d’estalvi i eficiència energètica dirigit a centres educatius, que transcendeix més enllà de la gestió energètica del centre, ja que submergeix a tota la comunitat educativa en una cultura energètica molt més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. El programa està desenvolupat íntegrament per Ecooo i aeioLuz.

L’objectiu d’aquest projecte educatiu està dissenyat bàsicament amb tres objectius:

  • Formar i fer partícips als alumnes del canvi de model energètic necessari, per a dirigir-nos cap a un més eficient i sostenible.
  • Potenciar el treball en equip i la participació en el procés de presa de decisions en consens amb uns altres.
  • Estalviar energia i diners als centres educatius, reduint així les emissions de CO2.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_gallery type=”image_grid” images=”7008″ img_size=”medium”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_gallery type=”image_grid” images=”7009″ img_size=”medium”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

El concepte 50/50 apareix a Alemanya en els anys 90. La idea va nàixer per a fer participar als centres educatius en activitats de disminució de la despesa energètica. El concepte es basa que:

  • El 50% de l’estalvi econòmic obtingut gràcies a les mesures d’eficiència energètica adoptades pels alumnes i els professors es retorna al col·legi a través d’un pagament financer;
  • El 50% de l’estalvi econòmic és un estalvi net per al gestor del centre que paga les factures de l’energia.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

El Drac i quin és la seua filosofia

El Drac és un col·legi cooperativa situat en el Vedat de Torrent (València). Des dels seus inicis al setembre de 1979, ha consolidat un projecte educatiu laic, basat en l’educació en valors i les relacions personals que afavoreixen el coneixement social entre alumnes, famílies i professors de la docència.

Considera l’escola com un espai vital i dinàmic, capaç de generar diverses activitats, internes i externes al centre, que potencien la interrelació i desenvolupen la participació.

Basada en una pedagogia activa, innovadora i personalitzada, gestiona un ampli espectre d’activitats lingüístiques, informàtiques, esportives i artístiques que enriqueixen i complementen el currículum educatiu. Forma part de la cooperativa de segon grau AKOE i és participativa en les activitats que promou l’ajuntament de Torrent i en les Trobades d’Escoles en valencià.

La Escola el Drac, és una escola concertada des del curs 1988-89, i manté un règim de concert amb la Conselleria de Cultura i Educació de València per als nivells d’infantil, primària i secundària.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Share This