“Sóc de la teua companyia elèctrica i vinc a actualitzar les condicions del teu contracte…”, “Et porte un descompte del 15% per a tota la vida…”

Us sonen aquests arguments? Desafortunadament segur sí. Des de aeioLuz volem ajudar-vos a conèixer millor els secrets d’aquesta situació.

És veritat que ser comercial d’electricitat és una professió molt digna, a voltes gens valorada a causa de les pràctiques abusives i enganyoses que utilitzen alguns comercials durant la fase de venda. L’objectiu de les empreses és mantenir la concentració de clients en un sector on el 82% del mercat és controlat per 5 grans companyies.

Encara que a través d’aquest post sabem que no podem arribar directament al client preferit per aquests comercials amb males pràctiques, les persones majors, des de aeioLuz esperem que pugueu usar aquestes recomanacions i traslladar-les als vostres amics i familiars perquè no es porten més sorpreses:

 1. Exigir que us donen el preu unitari del terme de potència (euro/KW) i del terme d’energia (euro/KWH), i comparar-ho amb el qual teniu en l’actualitat. Exemple, no és el mateix:
  1. El 10% sobre 100€, la qual cosa queda en 90€, que
  2. El 10% sobre 120€, que són 108€
 2. Gens de serveis addicionals, assegurances d’assistència elèctrica, protecció de pagaments, etc. Aquestes assegurances ens els solen “colar” sense sol·licitar-ho i si volem fer ús d’ells, generalment ens trobem amb moltíssimes dificultats per a fer-ho o sol·licitar la baixa del servei. En el cas del servei d’assistència elèctrica, fins i tot podem dir que pràcticament no cobreix cap circumstància que vaja a succeir.
 3. Exigeix que el teu contracte no tinga compromisos de permanència o penalitzacions, encara que et diguen que en l’oferta que et proposen és imprescindible.
 4. No et sentes pressionat ni et precipites a signar, exigeix que et faciliten en paper o per email una còpia de condicions del contracte, llig-les i llavors pren la teua decisió. Desconfia de qui ve a la teua casa a regalar-te alguna cosa i no pot esperar a matí per a fer-ho.
 5. No facilites les teues dades personals, bancaris ni factures anteriors si no estàs segur que vas a dur a terme la contractació. Ni tan sols els ensenyes.
 6. Has de saber que si contractes el subministrament elèctric de la teua casa o negoci, amb els comercials que vénen a visitar-te, o per internet, tens 14 dies per a desistir del contracte.
 7. Exigeix energia 100% renovable. No és més cara.
 8. Comprova si reuneixes els requisits per a sol·licitar el bo social (potencia contractada menor de 3 KW, família nombrosa, pensionistes majors de 60 anys, famílies amb tots els membres en atur, etc).

Si tens algun dubte o vols que t’assessorem en la contractació del subministrament elèctric per a la teua llar o el teu negoci/PIME, contacta’ns. Esperem haver donat una mica de llum a aquest assumpte.

Share This