[vc_row][vc_column][vc_column_text]

El coneixement en profunditat de les diferents formes de vulnerabilitat energètica que patim actualment i de les eines disponibles per a gestionar-la, és fonamental per a la solució de la mateixa. Les persones que més a prop estan del problema són les millors candidates per a adquirir i aplicar aquest coneixement.

Dijous passat 19 de desembre impartim el nostre taller de tres hores per a tècnics de serveis socials en Càrites València. El repte per a aquesta i altres organitzacions és com gestionar de manera proactiva la pobresa energètica de manera que resulte efectiva i així minimitzar el seu impacte. El que col·loquialment coneixem com a pobresa energètica és una nova forma de manifestació de la pobresa i des de aeioLuz pensem que atacant aquesta pota, podem millorar la situació global dels usuaris.

Les tres hores van ser molt intenses ja que ambdues parts compartim situacions reals en les quals ens trobem en el dia a dia amb els usuaris i usuàries que demanden ajuda als diferents serveis socials. En moltes ocasions els tècnics d’atenció es troben amb realitats diverses i dificultats que cal gestionar de manera individual, perquè en aquest cas no existeix una mateixa solució per a un mateix problema. La creativitat és també un ingredient fonamental en la cerca de solucions òptimes per a cada usuari.

[/vc_column_text][mk_gallery images=”7319,7318″ column=”2″ height=”300″ item_spacing=”5″][vc_column_text]

El taller va ser molt pràctic, va enfocat a donar solucions d’estalvi energètic i la millora del confort en les llars en situació de vulnerabilitat i/o exclusió social.

Encara que semble que no és possible, els costos de les factures de llum, aigua i gas, poden reduir-se notablement amb unes premisses senzilles:

  1. Formació i sensibilització de les famílies, usuaris, etc. (resumit en un només punt, però potser la part més important).
  2. Ajustar les condicions de contractació a les necessitats de cada família ajustant la potència elèctrica.
  3. Sol·licitar que el contracte de subministrament, per a llum i gas, estiga en el mercat regulat (TUR o PVPC).
  4. Eliminar els serveis addicionals de la factura, per exemple les assegurances.
  5. En la llum, passar-me a tarifa de discriminació horària (14 hores on el preu de l’energia és un 40% més econòmic).
  6. Si reuno les condicions, sol·licitar el bo social.
  7. Aplicar mesures d’eficiència energètica “low cost” i d’adaptació d’hàbits en l’ús de l’energia.

Des de aeioLuz treballem a formar i compartir solucions per a la gestió eficient de l’energia i l’estalvi energètic. És un tema que ens influeix a totes les persones, a la nostra butxaca, salut i al medi ambient.

Agraïm a Càrites València l’oportunitat que ens ha brindat per a compartir humilment una part del nostre coneixement del sector energètic. En cada taller que impartim, aprenem coses noves, en aquest especialment i tenim ganes de tornar.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Share This