En aquests dies de baixes temperatures és fonamental usar la calefacció de manera eficient per a aconseguir el confort que esperem sense malgastar energia.

Des de aeioLuz volem ajudar-te a fer un ús eficient de l’energia i que la teua despesa energètica siga el mínim possible. Per aquesta senzilla raó, et donem les següents recomanacions:

  1. La temperatura òptima són 21 graus. Sempre que siga possible, ajusta el termòstat a 20-21ºC i utilitza roba d’abric per a estar a casa. Baixa les persianes a les nits perquè no s’escapolisca la calor i corre les cortines per a evitar el fred des dels cristalls. És el que tècnicament es denomina paret freda.
  2. Manten la calefacció encesa. Ajusta l’encès de la calefacció a l’horari real d’ocupació del teu habitatge i apaga-la a la nit, ja que quan aquestes ficat al llit i abrigallat no és necessària la calefacció. Amb 15-17ºC és suficient per a dormir confortablement. Pots deixar-la encesa a la nit amb el termòstat a 15-17ºC si la teua casa aquesta molt mal aïllada i perd molta calor a la nit. Com a norma, apaga a la nit, ventila la casa en 15 minuts i encén-la uns minuts en alçar-te. És molt més eficient que deixar-la encesa tota la nit.
  3. Aprofita la llum natural del sol. Encara que la temperatura siga baixa en l’exterior, és recomanable pujar les persianes i obrir les cortines durant les hores de sol ja que d’aquesta manera aprofites la calor natural per a mantenir la casa caldeada.
  4. No cobrisques els radiadors. Col·locar un moble massa a prop o posar roba humida damunt perquè s’asseque més ràpid no és recomanable si volem traure el màxim partit a la calefacció, ja que s’obstaculitza el pas d’aire calent.
  5. Les habitacions buides no fa mancada calfar-les. Per a no malbaratar energia, tanca la clau dels radiadors i la porta de les habitacions que no utilitzes. Si no, augmentaràs la teua despesa de forma innecessària.
  6. Contracta una tarifa de discriminació horària. Amb aquesta tarifa tens 14 hores (58% del temps) d’energia a un preu més econòmic: de 22:00 a 12:00 h. D’aquesta manera pots organitzar-te per a desplaçar part de l’ús d’energia a aquestes hores (llavadora, assecadora, etc). En les hores punta (“cares”), de 12:00 a 22:00h, l’electricitat costa aproximadament un 10% més. Així i tot, si aconsegueixes concentrar el consum en el bloc barre, reduiràs notablement la teua despesa energètica.

Com a conclusió, és necessari que conegues una dada, per cada ºC en què s’incrementa la temperatura d’un edifici o habitatge, el consum energètic augmenta en un 7%, igual que la despesa en calefacció i les emissions de CO2.

No oblides aprofitar aquests dies per a gaudir de la calor de la família 😉

Share This