Sostenible, neta i renovable. Així es defineix l’energia solar fotovoltaica, com un fenomen que ha aconseguit irrompre amb força en el dia a dia de moltes famílies i empreses que cerquen una alternativa energètica eficient i econòmica.

A pesar que vivim en un món de múltiples oportunitats i en el qual les tecnologies avancen a un ritme frenètic per a intentar fer més còmoda i senzilla la vida humana, encara són moltes les persones que es mostren reticents a substituir les fonts d’energia tradicionals com el carbó, el petroli o el gas natural per les energies renovables – solar, eòlica, biomassa, etc. En concret seria interessant posar l’accent en l’efecte fotovoltaic, un fenomen que va arribar a la fi del segle XIX de la mà d’Alexander Edmond Bequerel i que ha aconseguit mantenir-se fins als nostres dies. Com bé saben, l’energia solar fotovoltaica es defineix com una font energètica que genera electricitat, a través de cèl·lules fotovoltaiques que actuen com a dispositiu semiconductor, a partir de la radiació solar.

L’energia solar, l’energia del futur

L’energia solar fotovoltaica ha obert un gran ventall de possibilitats per a proveir a refugis o habitatges aïllats de la xarxa elèctrica que es troben en les zones de muntanya. Encara que encara la seua implantació no està desenvolupada del tot a Espanya, cada vegada són més les empreses i habitatges unifamiliars o blocs de pisos que decideixen apostar per invertir en la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques com un mètode rendible. I és que malgrat el desemborsament inicial, els seus baixos costos de manteniment, i el gran estalvi econòmic a final de mes en la factura elèctrica, ens denotarà que hem escollit la millor solució.

És impensable que Espanya, que presumeix de ser un dels punts del planeta que compta amb més hores de radiació solar, no aprofite aquest recurs natural que és tan envejat per altres parts del món. A més del seu potencial elèctric, és important recordar que l’energia solar posseeix un efecte tèrmic, la qual cosa la converteix en l’energia del futur.

Recentment, en les jornades organitzades per la Unió Espanyola Fotovoltaica (UNEF), experts del sector fotovoltaic van exposar la necessitat d’apostar per l’energia solar com un mètode d’estalvi econòmic amb grans beneficis mediambientals per a tots els ciutadans. Aquest tipus d’energia, a més de generar nous llocs d’ocupació i de suposar una important retallada en la tarifa elèctrica a final de mes, significa contribuir en la lluita contra el canvi climàtic. Aquelles llars i empreses que confien en l’energia solar estan confiant en una energia neta i barata. Dins del nostre país la Comunitat de Madrid és un clar referent, doncs preveu la instal·lació de mesures de autoconsumo en tots els seus edificis amb la intenció de millorar l’eficiència energètica i incrementar en un 35% la producció renovable de cara als pròxims tres anys, aconseguint així un 2.8% de generació renovable sobre el consum final d’energia.

Des de aeioLuz confiem en la integració de l’energia solar fotovoltaica en l’edificació per a complir així amb les línies establides per la Comissió Europea, la qual pretén de cara a 2050 descarbonizar els edificis de les grans ciutats. Per a açò, és necessari que se seguisca invertint en recerca i desenvolupament (R+D) d’aquesta font energètica.

Les 5 grans avantatges del autoabastecimiento energètic per a la vida quotidiana són:

  1. Rendibilitat: La factura elèctrica experimentarà un estalvi econòmic de quasi la meitat, obtenint una gran eficiència energètica a canvi d’un inexistent impacte ecològic. Tot pansa per col·locar un sistema eficaç i ben orientat pel que fa als rajos solars.
  2. Fàcil manteniment: Les instal·lacions solars fotovoltaiques no requereixen d’un manteniment sofisticat. El cost d’instal·lació i manteniment dels panells solars, que compten amb una vida útil superior als 30 anys de mitjana, és insignificant en comparació a la qualitat energètica i a l’estalvi elèctric que experimentarem durant els pròxims anys.
  3. Sostenibilitat: L’energia solar és neta i renovable, és a dir, no emet gasos nocius ni genera contaminació acústica. Resulta interessant premiar a aquells treballadors que aposten per les energies renovables.
  4. Independència energètica: Enfront dels abusos de les companyies elèctriques, aconseguirem autoabastecernos d’energia i tenir la nostra pròpia producció. Avui dia, més del 80% de l’energia que es consumeix del nostre país s’importa d’Orient Mitjà, Àfrica i Europa de l’Est.
  5. Creació d’ocupació: El desenvolupament de la indústria solar fotovoltaica suposa la creació de nous llocs de treball a nivell local i autonòmic. Si la demanda s’accentuara les oportunitats laborals serien també majors.

Si eres dels quals volen apostar pel autoconsumo en la teua casa, la teua oficina o empresa, contacta’ns i et donarem la millor solució.

Share This