AL: Qui ets i què carrec ocupes en el col·legi la Muralla de Canet d’en Berenguer?

LM: Sóc Laura Munera, i sóc la secretària de l’AMPA.

MM: I jo Maribel Martinez i sóc la tresorera.

entrevista-laura-maribel

AL: L’any passat ja vau oferir el Taller d’Energies Renovables als alumnes de quart, de cinquè i de sisè de primària, Quins són les motivacions de l’AMPA per repetir aquest any?

LM: Volem que tots els nens que passin per cambra en el nostre col·legi, que es on es dona el tema de les energies renovables, tinguin a part aquest taller per ampliar els seus coneixements sobre aquest tema.

MM: En quart es on ho veuen i em sembla una forma molt pràctica de conèixer-ho.

AL: Què us han explicat els vostres fills sobre el taller?

LM: Que va ser bastant didàctic i divertit, ho van passar bé i van aprendre. Que es del que es tracta.

MM: Van sortir dient tot el que havien fet i tot el que havíem de fer a casa.

AL: El taller dura dues hores, què us sembla la forma en la qual està estructurat i com es desenvolupa?

LM: Bé, perque la primera part que es la teòrica, que es la que potser més avorrida, dura menys. La que dura més es la pràctica, que es el que a ells els agrada i on ells aprenen de debò.

MM: Es que es veritat, es a l’inrevés de com pasa en els col·legis, que hi ha molta teòrica i poca pràctica.

AL: Com a mare, com d’important consideres que es que els nens i les nenes es formin per adquirir cultura energètica (eficiència energètica, renovables,…)?

LM: Molt important, perquè es important conscienciar als nens des de petits en energies renovables i en tot això, perquè quan son majors tenen la base i els va a ser més fàcil tot, i tindran una ment més oberta.

AL: Finalment, quines mesures d’estalvi energètic i sostenibilitat, com l’ús d’energies renovables o el reciclatge, poseu en pràctica a casa?

LM: Jo utilitze energies 100% renovables perquè m’he canviat de companyia elèctrica. I a part també en el meu hort tinc una placa solar.

MM: A la meva casa el reciclatge.

AL: Com a conclusió, recomanaries aquest taller? per què?

LM: Clar que sí. Perquè es un bé per als nostres petits i perquè a nosaltres ens ha funcionat be el que vam fer, i aquest any esperem que ixca igual de bé.

Si estàs interessada que el teu fill o filla aprenga a fer un ús responsable de l’energia, escriu-nos a educación@aeioluz.com o crida al 96 104 03 99.
espejos

proyecto-50-50

Share This