Text: Salva Moncayo. Pensador i activista energètic

L’Exemple no és la principal forma d’influir sobre els demés, és l’única. Albert Einstein

¿Ets un càrrec polític o un tècnic municipal amb responsabilitats en energia, medi ambient o movilitat? Aquest Manual t’interessa. Les accions que proposem no tenen color polític. Tenen més a vore amb el sentit comú.

Els científics del Grup Intergubernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (que venim coneixent com IPCC) ens diuen que és fundamental aprofundir en la descarbonització per a afrontar amb una mínima garantia d’èxit l’emergència climàtica que estem vivint.

Antonio Guterres, màxim responsable de l’ONU, ens diu que cal fer-ho “tot, en tots els llocs i al mateix temps.”

El que més a mà tenim és l’acció local dins d’esta gran quantitat d’informació global. Els plans municipals resultaran la ferramenta que millor pot accelerar la reducció d’emissions a les ciutats. L’aliança entre l’administració, el teixit econòmic local i la ciutadania organitzada és garantia d’èxit per a tots estos plans d’acció local.

Liderar-los és tasca dels polítics municipals que ara prenen responsabilitats sobre medi ambient, agricultura, habitatge o mobilitat, encara que el clima i l’energia són absolutament transversals i podrem parlar també d’urbanisme i servicis socials entre altres. I la seua implementació necessitarà de tècnics informats i persones compromeses que traguen el major partit a les inversions que calga afrontar.

Serà fonamental tindre clares les directrius bàsiques que, sent particulars a cada municipi o ciutat, compartixen una estructura i esperit que ens permeten organitzar les accions amb un esquema que servisca de guia als líders que han de posar-les en pràctica.

Per això volem ordenar les idees que la nostra experiència ens diu poden incorporar-se a qualsevol Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenibles, els famosos PACES, qualsevol acció relacionada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la majoria disposen de subvencions i inversió per part dels fons europeus NEXT GENERATION.

En este document recopilem les accions essencials i les ferramentes per a aconseguir-lo. 

 

Si te ha parecido interesante, comparte la información de este artículo. Todo es mejorable. Actúa mientras lo mejoras.
Si piensas que el equipo de AeioLuz puede ayudarte, solamente tienes que contactar con la cooperativa y estudiaremos tu caso para hacerte un plan personalizado.

Imagen newsletter

SÚMATE A LA COMUNIDAD VERDE

Suscríbete al NEWSLETTER para estar al día de todas nuestras novedades, cursos y eventos.
¡Cultura energética para todas!

Share This